Ølvogn

Du har 0 varer i din kurv

Sådan skænker du en god fadøl

65% af danskerne foretrækker fadøl, hvis de selv kan vælge.
Gør dig selv klogere på, hvordan du skænker en god fadøl.

Hele humlen ligger i udskænkningen. og det er der øllets karakteristiske smag for alvor træder i karakter.


Fadøl er god til alle former for begivenheder fx bryllup, fest, fødselsdag, jubilæum, firmafest, julefrokost, påskefrokost, sommerfest, sølvbryllup, kobberbryllup, guldbryllup, messe, gadefest, loppemarked, byfest, koncerter, fodbold-afslutning, studenterfest, polterabend og meget, meget mere.

Fadøl og øl på flaske er nøjagtigt det samme bryg. Alligevel er der stor forskel på, hvad du serverer for dine gæster.

 

Fadøl er opbevaret øl under tryk, som tappes fra en hane. 

Når du skænker øl fra et fadølsanlæg, bliver de gyldne dråber lettere og blødere. Og samtidig med, at kulsyren frigives, bliver skummet fyldigere, ligesom øllets karakteristiske smag for alvor træder i karakter. 

Til glæde for alle, der holder af godt og velbrygget øl, køles øl på fadølsanlæg ned til en konstant temperatur på 7-8 grader. Det sikrer den samme, friske smag fra gang til gang.


Sådan skænker du en god fadøl

Vil du slippe for, at din fadøl får for meget skum eller bliver flad med det samme? Få her en trinvis guide til hvad du skal gøre for at skænke en god fadøl.

 

1. Start med at holde glasset på skrå i 45 graders vinkel, så tæt på hanen som muligt.

2. Luk hanen helt op.

3. Skænk fadøl indtil glasset er ¾ fyldt.

4. Ret langsomt glasset op, slip dernæst fadøls håndtaget og nyd din fadøl.

 

Se hvordan en fadøl skænkes i videoen nedenfor.